07. september 2024
Facebook
piatok, 22 jún 2018 12:00

Zástupcovia Severnej a Južnej Kórey si opäť podali ruky, rokujú o stretnutí rozdelených rodín

Written by 
Rate this item
(0 votes)

SOUL 22. júna (WebNoviny.sk) - Zástupcovia Severnej a Južnej Kórey sa opäť zišli, tentoraz s cieľom zorganizovať prvé stretnutie rodín rozdelených kórejskou vojnou za posledné tri roky. Piatkové rokovania sa konajú v Diamantových horách, turistickej oblasti na juhovýchode Severnej Kórey. Nasledujú po predchádzajúcich zmierovacích snahách a diplomatických krokoch, ktorých cieľom je zbaviť Kórejský polostrov jadrových zbraní. Odporúčame:
Severná a Južná Kórea sa opäť zišli za rokovacím stolom, chcú zmierniť napätie na hraniciach Ministerstvo pre zjednotenie v Soule vopred informovalo, že rozhovory budú zamerané na spôsoby implementácie dohody o stretnutiach rodín, ktorú sa podarilo uzavrieť na summite medzi severokórejským vodcom Kim Čong-unom a juhokórejským prezidentom Mun Če-inom. Doterajšie dva summity oboch lídrov otvorili dvere aj pre spoluprácu v iných oblastiach, napríklad pre konanie vojenských rokovaní o znížení napätia na hraniciach či športových rozhovorov o vytvorení spoločných tímov na nadchádzajúce Ázijské hry v Indonézii.

Viac k témam: Južná Kórea, Kim Čong-un, KĽDR Kórejská ľudovodemokratická republika, kórejská vojna, medzikórejský summit, Mun Če-in, Severná Kórea
Zdroj: Webnoviny.sk - Zástupcovia Severnej a Južnej Kórey si opäť podali ruky, rokujú o stretnutí rozdelených rodín © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 107 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner